Előfizetői tartalom

Borították az asztalt a németek az ukrán fegyverszállítmányok miatt az EU-ban

Portfolio
Az Európai Unió 27 tagállamának képviselői szerdán tárgyalnak, hogy megállapodásra jussanak az államszövetség védelmi alapjának bővítéséről és az Ukrajnát támogató közös fegyverbeszerzések véglegesítéséről. A színfalak mögött azonban egy francia-német patthelyzet alakult ki akadályozva az Európai Békekeret (EPF) ügyében a folyósításokat. Korábban a magyar kormány akasztotta meg a kifizetéseket az Ukrajnának adományozott fegyverek után.

Európai Békekeret néven az EU új, költségvetésen kívüli alapot hozott létre annak érdekében, hogy nagyobb mértékben legyen képes megelőzni a konfliktusokat, békét teremteni és megerősíteni a nemzetközi biztonságot. Az ukrajnai háború esetében úgy működik, hogy azok a tagállamok, amelyek saját fegyvereiket adományozták, azok pótlására hívhatnak le pénzeszközöket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés