Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot az uniós fejlesztési politika miatt

Portfolio
Az Európai Bizottságnál az egész uniós kohéziós politikát vizsgálják, mivel az nehezen kezeli a városok és falusi területek közötti egyre növekvő fejlettségbeli szakadékot, ami hozzájárul az elégedetlenség növekvő hullámához és az euroszkeptikus pártok támogatottságának erősödéséhez. Elisa Ferreira, a kohéziós politikáért felelős uniós biztos hangsúlyozta, hogy a politikának alkalmazkodnia kell, és meg kell akadályoznia, hogy bizonyos helyeket és régiókat marginalizáljanak – írja az EU Observer.

Mint arról korábban írtunk, az elmúlt két évtizedben az euroszkeptikus pártok a nemzeti választásokon a szavazatok alig hét százalékáról 28,5 százalékra emelkedtek, amihez a gazdasági stagnálás és a fejlődés hiánya járult hozzá. Több kutatás szerint pont azokon a vidéki területeken törtek át ezek a pártok, amelyekhez kevesebb kohéziós forrás jut. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés