Előfizetői tartalom

A lengyeleknek sikerül megnyitni az EU-s pénzcsapot, amit a magyar kormánynak még nem

Portfolio
Az Európai Unió a hírek szerint hamarosan jóváhagy egy Lengyelországnak járó 6,3 milliárd eurós kifizetést a járvány és az orosz-ukrán háború gazdasági kihívásait kezelő helyreállítási és ellenállóképességi eszközből. Ez még mindig csak töredéke az 59,8 milliárd eurós lengyel RRF és RePowerEU-tervnek, de mutatja, hogy a Donald Tusk vezette kormány próbálja orvosolni a jogállamisági problémákat, amelyeket még az előző kabinettől örökölt – derül ki a Bloomberg beszámolójából. Magyarország viszont még mindig távol lehet a források lehívásától.

Az Európai Bizottság várhatóan elfogadja a lengyel kormány által a közelmúltban tett politikai kötelezettségvállalásokat, amelyek megfelelnek a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt visszatartott 60 milliárd RRF támogatási és hitelcsomag első kifizetésének feltételeinek. Donald Tusk miniszterelnök októberben megválasztott koalíciója ígéretet tett az európai szövetségesekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés