Előfizetői tartalom

Az EU erős üzenetet kapott Kínából

Portfolio
Vang Ji kínai külügyminiszter optimizmusát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Európa egyre inkább „racionálisan látja” Kínát, miután spanyol, német és francia kollégáival találkozott. Kijelentette, hogy a kontinens is felismeri, hogy nem kell félnie Pekingtől, valamint Kína fejlődésétől, és hangsúlyozta, hogy a két régiónak a kölcsönös bizalmon és kölcsönös függőségen alapuló együttműködést kell folytatnia – írja az Euractiv.

Mivel Európa a kockázatok csökkentésére és a függőség csökkentésére irányuló stratégiát követ, különösen a kritikus ásványkincsek tekintetében, Vang sürgette, hogy ne szüntessék meg az együttműködést vagy rombolják a kölcsönös bizalmat Kína és az EU között. Elismerve Európa erőfeszítéseit az ellátási láncok diverzifikálására és biztosítására, hangsúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés