Előfizetői tartalom

Uniós források: pozitív értékelést küldött az uniós számvevőszék

Portfolio
Az Európai Számvevőszék friss jelentése szerint a jogállamisági mechanizmus, azaz az EU pénzügyi érdekeinek védelmére szolgáló eszköz pozitív eredményeket hozott Magyarországon. Az uniós hivatal cáfolja a magyar kormány állításait, miszerint az Európai Bizottság elfogult módon alkalmazza a rendeletet, és hangsúlyozza, hogy az intézkedések tisztességes értékelésen alapulnak – számolt be az Eurológus.

A dokumentum kiemeli, hogy a jogállamisági rendszer előrelépést jelent a korábbi uniós eszközökhöz képest, amit mutat az is, hogy Magyarországon sikerült előrelépéseket elérni, de még hosszú távon derülhet ki az intézkedések tényleges hatása. Annemie Turtelboom, az ellenőrzést vezető számvevőszéki tag például jelezte, hogy az Integritás Hatóság megalapítása pozitív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés