Előfizetői tartalom

Von der Leyen hűti a kedélyeket Ukrajna ügyben

Portfolio
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke próbálja lehűteni azokat a várakozásokat, amelyek szerint a júniusi európai parlamenti választások előtt jelentős előrelépés várható Ukrajna uniós csatlakozásának ügyében. A kritikus következő lépés, a csatlakozási tárgyalásokra vonatkozó iránymutatásokat és elveket felvázoló tárgyalási keret várhatóan nem készül el a választások előtt – írja a Politico.

Egy sajtótájékoztatón von der Leyen kifejtette, hogy a különböző tárgyalási álláspontok kidolgozása időigényes folyamat, arra számít, hogy az ukrán csatlakozási keretrendszert nyár elejére dolgozhatják majd ki. A váratlan késedelem meglepte az európai diplomatákat, tisztviselőket és az ukrán kormányt, mivel azt remélték, hogy az év második felében esedékes magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés