Előfizetői tartalom

Lengyelország megkapja az összes uniós támogatást, amire Magyarország még várhat

Portfolio
Ursula von der Leyen, az EU elnöke pénteken bejelentette, hogy jövő héttől akár 137 milliárd euró összegű támogatást is felszabadít Lengyelországnak a helyreállítási alapból és a kohéziós forrásokból. A döntés azt tükrözi, hogy Brüsszel bízik Lengyelország új miniszterelnökében, Donald Tuskban és koalíciójának a jogállamiság helyreállítása iránti elkötelezettségében – írja a Bloomberg.

Von der Leyen döntő jelentőségűnek nevezte Lengyelországnak a jogállamiság helyreállítására tett erőfeszítéseit. A segélycsomag 60 milliárd eurót tartalmaz a járvány miatt életre hívitt helyreállítási és ellenállóképességi eszközből (RRF) és 76 milliárd eurót a kohéziós alapokból, ami Lengyelország éves GDP-jének mintegy 22 százalékával egyenértékű. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés