Előfizetői tartalom

Az EU célkeresztjébe kerülnek a Temu és társai – gyökeres változás jön az online rendeléseknél és a vámszabályoknál

Portfolio
Az Európai Parlament Belső Piaci Bizottsága jóváhagyta az EU Vámkódexének javasolt reformját, ami az első szavazás az 1968 óta legnagyobb vámügyi szabályozásról. A reform célja az eljárások egyszerűsítése és harmonizálása, valamint az e-kereskedelem exponenciális növekedése és a termékszabványok és -szabályozások fejlődése által támasztott kihívások kezelése – derül ki a testület közleményéből. A Temuhoz hasonló olcsó rendelési platformok is célkeresztbe kerülnek.

A jogszabály új kötelezettségeket tartalmaz az EU-n kívülről online megrendelt árukra vonatkozóan, amelyek célja az alulértékeltség csökkentése és a biztonsági előírások betartásának biztosítása. A reform bevezeti a megbízható kereskedők többszintű rendszerét a vámellenőrzések és a célzott ellenőrzések egyszerűsítése érdekében, valamint az EU DataHub létrehozásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés