Előfizetői tartalom

Gazdasági vészriadót fújtak az Európai Unióban

Portfolio
Mario Draghi volt olasz miniszterelnök és EKB-elnök kijelentette, hogy az Európai Uniónak évente 500 milliárd eurót kell befektetnie ahhoz, hogy versenyképes maradjon a zöld és digitális átállásban, és tartsa a lépést az Egyesült Államok és Kína fejlődésével. Az uniós pénzügyminiszterek előtt Gentben ismertetett megállapításaiban Draghi hangsúlyozta, hogy e jelentős beruházási igény egyharmadát tagállami költségvetési forrásokból kell finanszírozni, ami uniós szinten összehangolt erőfeszítéseket tesz szükségessé a tagállamok közötti belső támogatási konfliktusok elkerülése érdekében – írja a Politico.

Az EU előtt álló kihívásokat hangsúlyozva Draghi kiemelte a blokk sikerének pillérei inogni kezdtek: az olcsó orosz energia már a múlté, a Kínába irányuló jövedelmező export öngyilkosság és az USA katonai védelme sem garantált már. Hangsúlyozta, hogy a kolosszális pénzügyi igény kielégítése érdekében sürgősen szükség van az európai befektetői tőke, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés