Előfizetői tartalom

Tartalomcenzúrát vezet be a Facebook, kőkemény kontroll jön

Portfolio
Hétfőn a Meta, a Facebook, az Instagram, a Threads és a WhatsApp anyavállalata bejelentette, hogy a 2024. júniusi európai parlamenti választásokra készülve erőfeszítéseket tesz a félretájékoztatás elleni küzdelemre és a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos kockázatok kezelésére. A TikTok hasonló bejelentését követően a Meta olyan intézkedéseket vázolt fel, mint az erőszakot népszerűsítő vagy a szavazásról álhíreket terjesztő tartalmak eltávolítása. Ehhez a 22 nyelvet lefedő tényellenőrző szervezetekkel működnek majd együtt, valamint kulcsszó-felismerésen alapuló algoritmusokat vetnek be a tartalomértékelés egyszerűsítésére – számolt be az Euractiv.

A Meta emellett egy választási műveleti központ létrehozását tervezi a valós idejű fenyegetésazonosítás és -csökkentés érdekében. A vállalat célja a titkos befolyásolási műveletek kezelése, az államilag ellenőrzött média megjelölése, valamint az Európai Tényellenőrzési Szabványok Hálózatával való együttműködés a tényellenőrzők képzése érdekében az AI...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés