Előfizetői tartalom

Az EB-alelnök súlyos bírálatot fogalmazott meg a magyar és a szlovák kormányról

Portfolio
Věra Jourová, a Bizottság alelnöke átfogó „demokrácia körútra” indult Európa-szerte, és az európai választások előtt az orosz propaganda elleni fokozott éberségre szólít fel a tagállamokban. A Politico Playbooknak adott kedd esti exkluzív interjújában a biztos azt mondta, hogy két olyan ország is van, ahol az orosz narratívát a kormányoktól halljuk. Szerinte ezek Magyarország és Szlovákia.

Jourová a dezinformációs kampányokról szóló adatokkal és a médiaszabadságot támogató új uniós törvénnyel felfegyverkezve arra használja fel körútját, hogy hangsúlyozza, hogy sürgősen szükség van összehangolt fellépésre a hamis narratívák terjedése ellen. A biztos finnországi látogatása során beszélt hosszabban a témáról, és aggodalmát fejezte ki az orosz propaganda...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés