Előfizetői tartalom

Az EU leadta az első csapást a Airbnb és társai ellen

Portfolio
Az Európai Parlament a lakáshiánnyal és az idegenforgalmi kihívásokkal küzdő városok számára jelentős lépésként jóváhagyta a rövid távú szállásbérleti szolgáltatásokra vonatkozó adatmegosztásról szóló rendeletet. A jogszabály azon európai városok növekvő aggodalmára ad választ, amelyek a rövid távú szálláskiadás felfutása miatt a turizmusból származó bevételek és a helyiek lakhatási problémái közötti egyensúlyt próbálják megtalálni.

A rendelet legfontosabb elemei közé tartozik a rövid távú szálláskiadással foglalkozó platformokra (péládul az Airbnb-re) vonatkozó adatmegosztási kötelezettség, tehát a városigazgatási szervek naprakész adatokat kapnak majd a helyzetről. A jogszabály előírja az illegális hirdetések eltávolítását, fokozva ezzel a meglévő szabályozás végrehajtását. Az uniós jogszabály...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés