Előfizetői tartalom

Háborús készültségbe helyezi magát az EU, bemutatta a Bizottság az EDIS-t

Portfolio
A változó biztonsági kihívásokra adott válaszként és Oroszország Ukrajna elleni folyamatos agressziója miatt az Európai Bizottság a főképviselővel közösen bemutatta az úttörő jelentőségű európai védelmi ipari stratégiát (EDIS). Az EDIS átfogó, hosszú távú jövőképet vázol fel az Európai Unió védelmi iparának felkészültségét és versenyképességét erősítendő.

A stratégia célja egy szilárd és rugalmasan reagáló európai védelmi technológiai és ipari bázis (EDTIB) létrehozása. Emellett a Bizottság szerint a tagállamok részéről fokozott, együttműködésen alapuló és európai szintű beruházásokra van szükség a hadiiparban. A stratégia végrehajtása érdekében az Európai Bizottság bevezeti az Európai Védelmi Ipari Programot (EDIP)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés