FONTOS Hidegzuhany a javából: megkezdődtek a kamatemelések a lakáshiteleknél
 
Előfizetői tartalom

Jobboldali előretörés jöhet az EP-választásokon? – Mandátumbecslés érkezett három hónappal a megmérettetés előtt

Portfolio
A Europe Elects megjelentette februári mandátumbecslését a június elején esedékes európai parlamenti választások előtt. Bár a jobboldali Identitás és Demokrácia (ID), illetve az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciók a harmadik-negyedik helyre esélyesek, az Európai Néppárt (EPP), a Szocialisták és Demokraták (S&D), illetve a liberális Renew Europe (RE) hármas koalíció abszolút többségét nem veszélyeztetik.

A legújabb mandátumbecslés szerint a júniusi választások után is az Európai Néppárt lenne az Európai Parlament vezető ereje 181 mandátummal. Őket követne a hagyományosan másik nagy erő, a Szocialisták és Demokraták 140 mandátummal. A harmadik, illetve a negyedik helyre két radikális jobboldali erő futna be. A radikálisabb Identitás és Demokrácia 91 helyet szerezne: ebbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés