Előfizetői tartalom

Kitiltja az EU a kényszermunkával gyártott termékeket a boltokból

Portfolio
Az Európai Unió társjogalkotói kedden a kora reggeli órákban ideiglenes megállapodásra jutottak azokról a rendeletekről, amelyek megtiltják a kényszermunkával összefüggésbe hozható termékek be- és kilépését a blokkból. A piaci termékek ellátási láncában elkövetett visszaélésekkel foglalkozó jogszabály a nemzetközi emberi jogi egyezményeket megsértő, államilag irányított rendszerekhez kapcsolódó árukat is vizsgálni fogja. Sok, a kínai Hszincsiang tartományban előállított termék tűnhet így el.

A kényszermunka tilalma legkorábban 2027-ben lép hatályba, egy hároméves türelmi időt követően. A végrehajtás a nemzeti hatóságok vagy az Európai Bizottság által az EU területén kívül elkövetett állítólagos jogsértések esetében végzett értékelésektől függ. A termék betiltásáról, visszavonásáról vagy felfüggesztéséről szóló végleges döntést a vizsgálatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés