Előfizetői tartalom

Kritikus szigorítás határidejét tolta ki az EU

Portfolio
Az Európai Unió bejelentette, hogy az ázsiai, afrikai és latin-amerikai kormányok panaszaira reagálva elhalasztja az erdőirtással kapcsolatos importszabályok szigorítását. Az egyes országok alacsony, közepes vagy magas kockázatú kategóriákba való besorolását így még nem kezdik el decemberben. Ehelyett minden országot standard kockázati kategóriába sorolnak, így több idő áll majd rendelkezésre az országok számára, hogy alkalmazkodjanak az erdőirtás elleni szabályozáshoz – számolt be a Financial Times.

Az EU zöld megállapodásának részét képező rendelet célja, hogy az erdőirtásban való részvételt csökkentse az uniós fogyasztók körében azáltal, hogy korlátozza azokról a területekről származó kávé, kakaó, pálmaolaj és gumi behozatalát, ahol pusztítják a környezetet. Az intézkedés a fejlődő országok – köztük a fő pálmaolajtermelők, Indonézia és Malajzia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés