Előfizetői tartalom

Ahogy újraválasztották Putyint, azonnal csapásra készül az EU

Portfolio
Miközben Vlagyimir Putyin orosz elnök újabb választási győzelmet aratott egy általánosan kritizált voksolási folyamat végén, az Európai Unió újabb szankciókat készül bevezetni az orosz kormány és biztonsági apparátus kulcsfigurái ellen. A lépés kifejezi az EU azon álláspontját, miszerint a legutóbbi orosz elnökválasztás messze nem volt szabad és tisztességes, hiszen cenzúrával, újságírók üldözésével és az ellenzéki jelöltek elnyomásával járt – számolt be a Politico.

Az EU 27 külügyminisztere és Josep Borrell vezető diplomata hétfőn Brüsszelben ül össze, hogy megvitassák és valószínűleg jóváhagyják a Putyin rendszerén belüli személyek és szervezetek elleni szankciókat. Ez az intézkedés elsősorban azok ellen irányul, akikről feltételezik, hogy közük van Alekszej Navalnij, a prominens orosz ellenzéki vezető halálához, aki a múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés