Előfizetői tartalom

Az EU döntött a stratégiai autonómia ügyében – átment a CRMA

Portfolio
Az Európai Unió Tanácsa hivatalosan is jóváhagyta a kritikus nyersanyagokról szóló törvényt (CRMA), ami az utolsó lépést jelenti a törvény hatályba léptetésében. A CRMA célja olyan keretrendszer létrehozása, amely biztosítja a különböző iparágak – többek között a zöld és a digitális átmenet, valamint a védelmi és az űrágazat – számára létfontosságú kritikus nyersanyagok biztonságos és fenntartható ellátását.

A CRMA kulcsfontosságú rendelkezései közé tartozik az uniós kitermelési projektek engedélyezési eljárásaira vonatkozó egyértelmű határidők meghatározása, a stratégiai projektek az Európai Bizottság és tagállamok általi elismerésének lehetővé tétele, az ellátási lánc kockázatértékelésének elvégzése, a tagállamok számára nemzeti feltárási tervek előírása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés