Nekimehet az Európai Parlament Magyarországnak - Bajban a demokrácia?
Uniós források

Nekimehet az Európai Parlament Magyarországnak - Bajban a demokrácia?

Portfolio
Az Európai Parlament aggodalmát fejezte ki a kínai rendőrök magyarországi közös járőrözéséről szóló megállapodás, valamint a világszerte működő több mint 100 illegális kínai rendőrőrs miatt, amelyek veszélyeztetik az EU biztonságát és az alapvető jogokat, valamint sértik a demokráciát - írta a Népszava.

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén április 10-én "Kínai rendőri tevékenység Európában" címmel vitát tartanak, amelyet az Újítsuk meg Európát! nevű liberális frakció kezdeményezett. A vita középpontjában

egy olyan új megállapodás áll, amely lehetővé teszi kínai rendőrök és magyar kollégáik közös járőrözését Magyarországon.

Az EP-képviselők által a Népszava birtokába került levélben felhívják a figyelmet arra, hogy Kínának hasonló egyezménye van Szerbiával is, és egy spanyol székhelyű civil szervezet 2022-es jelentése szerint a kommunista ország több mint 100 illegális rendőrőrsöt működtetett világszerte, köztük mintegy 30-at az Európai Unió 14 tagállamában.

A jelentés nyomán az európai nemzeti hatóságok lépéseket tettek az illegális tevékenységek megszüntetése érdekében. Ezek a helyek állítólag adminisztratív segítséget nyújtottak külföldön élő kínai állampolgároknak, de gyanú szerint valójában megfigyelésre és disszidensek hazakényszerítésére használták őket.

Az EP-képviselők levelükben hangsúlyozták: "Ezeket a rendőrőrsöket és a kínai rendőrség jelenlétét arra használja [Kína], hogy megfenyegesse és elhallgattassa a másként gondolkodókat." A levél szerint

ezek a tevékenységek sértik a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat, emellett veszélyt jelentenek az EU és tagállamai biztonságára.

A parlamenti liberálisok ezért sürgős intézkedéseket sürgetnek az Európai Bizottság és az EU Tanács részéről. Az áprilisi ülés során az EP-képviselők meghallgatják az Európai Bizottság és a tagállami kormányok képviselőinek véleményét, valamint a politikai frakciók állásfoglalásait is.

A magyar Belügyminisztérium és a kínai közbiztonsági minisztérium közötti megállapodás célja hivatalosan a turisták biztonságának javítása volt. A belügyi tájékoztatás szerint a kínai rendőrök nem fognak önállóan intézkedni vagy járőrözni. Az olasz hatóságok megszüntették ezt a gyakorlatot, miután 2022-ben fény derült illegális kínai rendőrörsök működésére országukban.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

szenior treasury és kontrolling munkatárs

szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
kinai olajimport