Bulgária nagyon örül az uniós döntésnek
Uniós források

Bulgária nagyon örül az uniós döntésnek

Portfolio
Egyelőre csak részlegesen, de már a schengeni övezet tagja Románia és Bulgária is. A bolgár kormányfő szerint a teljes tagság már csak két fontos politikai eseményen múlik: a helyi és az osztrák választásokon.

Az Európai Unió Bulgáriába vetett bizalmát bizonyítja az, hogy az ország vasárnaptól részlegesen csatlakozott a határok nélküli mozgást biztosító schengeni övezethez – jelentette ki Nyikolaj Denkov bolgár miniszterelnök.

A kormányfő személyesen fogadta az első berlini repülőgép utasait vasárnap délelőtt a szófiai repülőtéren, kiemelve, hogy a schengeni csatlakozás azt mutatja, Bulgária képes határait megvédeni és tiszteletben tartja a jogállamiságot.

Bulgária, Romániával együtt, hivatalosan is része lett a schengeni övezetnek vasárnap hajnaltól, ám a határnyitás jelenleg csak a légi és tengeri közlekedésre vonatkozik. Denkov a jövőre vonatkozó kilátásokat mérsékelten derűlátónak nevezte, mondván, hogy a szárazföldi határokra történő kiterjesztéshez politikailag megfelelő időpontot kell választani, és ehhez szükség van az európai parlamenti és az ausztriai választások eredményére is. A döntésnek szintén függ a bulgáriai politikai helyzettől, mivel az országban hamarosan előrehozott választásokat tartanak.

Kalin Sztojanov belügyminiszter is üdvözölte a csatlakozást, hangsúlyozva, hogy az az eredménye annak, hogy Bulgária határozottan fellépett az illegális bevándorlás ellen, és megmutatta, hogy nem lehet átjutni az országon keresztül az Európai Unióba. A schengeni csatlakozás jelentős lépés a bolgár európai integráció felé, és erősítheti az ország pozícióját a kontinensen.

Címlapkép: Nyikolaj Denkov távozó miniszterelnök és Mária Gabriel lemondott miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter pózol Szófiában (Bulgária) 2024. március 31-én az ország részleges schengeni csatlakozását ünneplő eseményen. A fotó forrása: Borislav Troshev/Anadolu via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
adózás adó kettősadózás adórendszer adótörvény beszámoló szja szja-bevallás