Újabb botrány pattant ki az EU vezére körül
Uniós források

Újabb botrány pattant ki az EU vezére körül

Portfolio
Miközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az újraválasztásáért kampányol, egy új, Piepergate-botrányra keresztelt ügy pattant ki körülötte. A politikai fiaskó lényege, hogy a vádak szerint von der Leyen hivatala szabálytalanul részesítette előnyben egy politikai szövetségesét, Markus Piepert, hogy „kkv-megbízottknak” nevezzék ki az uniós végrehajtó testületben, annak ellenére, hogy az állítólag alkalmasabb jelöltekkel szemben favorizálták őt – számolt be a Politico.

A Piepergate pont a legrosszabbkor érkezik Ursula von der Leyen számára az EP-választások előtt, ráadásul ki is tört az EU-s intézményrendszer buborékából: ahelyett, hogy feledésbe merült volna, a Bizottság sem zárt össze az elnök mögött, von der Leyen négy magas rangú bizottsági kollégája nyilvánosan követeli az ügy tisztázását. Egy kiszivárgott levélben aggodalmukat fejezték ki a kiválasztási folyamat átláthatóságával és pártatlanságával kapcsolatban, személyes megbeszélést kérve a következő testületi ülésen.

Ezeknek a biztosoknak a lázadása, akik egyben von der Leyen politikai riválisai is, rávilágít az uniós választások közeledtével felfokozott politikai légkörre. Annak ellenére, hogy bizonyos körök azt állítják, hogy ez pusztán belső irányítási kérdés, továbbra is fennállnak a kérdések a kinevezési eljárás tisztességes voltával kapcsolatban. A Bizottság megvédte a szelekciós folyamatot, állítva, hogy Markus Piepert a teljesítménye és az alkalmassága miatt választották ki.

A vita az enyhülés jeleit sem mutatja, egyes jelöltek hivatalos panaszokat nyújtottak be, és pontosítást kérnek Pieper teljesítményértékeléséről, hogy miben is jobb, mint a többi jelölt.

Miközben a lázadó biztosok arra készülnek, hogy közvetlenül szembeszálljanak von der Leyennel, további vizsgálatok várhatók, különösen a jól fizető szerepekben betöltött politikai favoritizmus vádjával kapcsolatban. A zsúfolt politikai környezet és a megelőző botrányok hátterében von der Leyen újraválasztási kampánya egyre komolyabb kihívásokkal találja szemben magát.

Címlapkép forrása: EU

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
adózás adó kettősadózás adórendszer adótörvény beszámoló szja szja-bevallás