Előfizetői tartalom

Új fronton indít támadást az Európai Unió a kínaiak ellen

Portfolio
Az Európai Unió szigorú vizsgálatot indít a kínai szélturbina-ágazat állami támogatásai miatt, amelyekkel a gyanú szerint versenyelőnybe jutnak az EU belső piacán. Annak ellenére, hogy az államszövetség az éghajlatváltozás elleni küzdelemben partnerséget vállal Kínával, a kereskedelmi dinamika rideg valósága eltérő érdekeket mutat. Az Európai Bizottság attól tart, hogy Peking olyan támogatási politikát alkalmaz, amellyel mesterségesen leszorítja a kínai importtermékek árait, így európai munkahelyek kerülnek veszélybe.

Miután szeptemberben az Európai Bizottság megindította az első szubvenciós vizsgálatát a kínai elektromos autókat gyártó cégekkel szemben, most az EU új külföldi támogatásokról szóló rendelete értelmében Margrethe Vestager versenyjogi biztos a szélturbinák esetében is hasonló lépést tesz. Brüsszel gyanúja szerint a kínai állam különböző közvetlen és közvetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés