Előfizetői tartalom

Akkora botrány támadt Brüsszelben, hogy rögtön lemondott von der Leyen embere

Portfolio
Markus Pieper, az Európai Bizottság kis- és középvállalkozásokért felelős különleges megbízottja néhány órával az előtt lemondott, hogy egyáltalán hivatalosan megkezdhette volna munkáját. Kinevezését már a testületen belül is sokan támadták, köztük a Thierry Breton belsőpiacért felelős biztos, akivel együtt kellett volna dolgoznia. Piepert azért támadták, mert a kiválasztásához vezető folyamat nem volt transzparens, ráadásul Ursula von der Leyen elnök pártjához kötődött, ami miatt politikai kinevezettnek nevezték.

Pieper lemondását a biztosok és az Európai Parlament képviselői üdvözölték, valamint bírálták a Bizottság kiválasztási folyamatát, amely során két női jelöltet sem hallgattak meg, pedig állítólag magasabb pontszámot értek el a teszteken – írja a Politico. A botrány nagyon megnehezíti az újraválasztásáért küzdő von der Leyen helyzetét, akit amúgy is több ügyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés