Akkora botrány támadt Brüsszelben, hogy rögtön lemondott von der Leyen embere
Uniós források

Akkora botrány támadt Brüsszelben, hogy rögtön lemondott von der Leyen embere

Portfolio
Markus Pieper, az Európai Bizottság kis- és középvállalkozásokért felelős különleges megbízottja néhány órával az előtt lemondott, hogy egyáltalán hivatalosan megkezdhette volna munkáját. Kinevezését már a testületen belül is sokan támadták, köztük a Thierry Breton belsőpiacért felelős biztos, akivel együtt kellett volna dolgoznia. Piepert azért támadták, mert a kiválasztásához vezető folyamat nem volt transzparens, ráadásul Ursula von der Leyen elnök pártjához kötődött, ami miatt politikai kinevezettnek nevezték.

Pieper lemondását a biztosok és az Európai Parlament képviselői üdvözölték, valamint bírálták a Bizottság kiválasztási folyamatát, amely során két női jelöltet sem hallgattak meg, pedig állítólag magasabb pontszámot értek el a teszteken – írja a Politico.

A botrány nagyon megnehezíti az újraválasztásáért küzdő von der Leyen helyzetét, akit amúgy is több ügyben támadnak már. Többek között a koronavírus-járvány alatti oltóanyag-beszerzési szerződések miatt, amelyek során smsüzeneteket váltott a Pfizer igazgatójával, az ügyet még mindig vizsgálják.

Míg Pieper azzal magyarázta a döntését, hogy a közvélemény által támasztott elvárásoknak tett eleget lemondásával, kritikusai szerint politikai motivációk befolyásolhatták kinevezését. Az Európai Bizottság az európai választásokig felfüggesztette a kkv-megbízotti tisztségre vonatkozó kiválasztási eljárások újbóli megnyitását, hangsúlyozva az uniós intézmények autonómiáját a magas rangú tisztviselők kinevezésében.

Pieper lemondása lehetővé teszi számára, hogy továbbra is európai parlamenti képviselő maradjon, akár újra is indulhat a posztért júniusban.

Címlapkép forrása: EU

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
újság napilap