Előfizetői tartalom

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Portfolio
Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

Az Európai Bizottság már többször megfogalmazta aggályait, hogy a 2035-ös céldátumig az EU nem lesz képes a belső égésű motorok betiltására. Breton szerint különösen az elektromos járművek terjedése lassú, miközben a töltőinfrastruktúra sem fejlődik elég gyorsan. De a Bizottság szerint súlyos problémát jelent a szinte dömpingáruként az EU-ban ömlő kínai gyártású...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés