Előfizetői tartalom

Brüsszeli jelentés: reform nélkül hanyatlás vár az EU-ra

Portfolio
Enrico Letta volt olasz miniszterelnök, a Jacques Delors Intézet elnöke arra figyelmeztetett, hogy az Európai Uniót a gazdasági hanyatlás veszélye fenyegeti, ha nem integrálja pénzügyi, energetikai és távközlési piacait. A szakértő hamarosan közzéteszi az Európai Bizottságnak jelentését és javaslatcsomagját a belsőpiac megmentéséről és a támogatáspolitika átalakításáról.

Letta szerint az uniós egységes belső piac 1993-as létrehozása óta az EU gazdasági befolyása csökken az Egyesült Államokkal és Kínával szemben. Ezért szerinte a következő öt évben az integráció fokozására van szükség, különösen a pénzügyi szolgáltatások, az energia és a távközlés területén, hogy Európa gazdasági biztonságát és versenyképességét megerősítsék....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés