Kínai spekulánsok hajtják új csúcsokra az aranyat
Uniós források

Kínai spekulánsok hajtják új csúcsokra az aranyat

Portfolio
A kínai spekulánsok jelentős fogadásai az arany árának emelkedésére hozzájárultak ahhoz, hogy a nemesfém ebben a hónapban új történelmi csúcsot érjen el, ami egy újabb jele annak, hogy az ázsiai piaci szereplők egyre nagyobb befolyást gyakorolnak a globális aranypiacra, miközben a nyugati befektetők háttérbe szorulnak - jelentette a Financial Times.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Shanghai Futures Exchange (SHFE) adatai szerint a long pozíciók száma 295 233 kontraktusra nőtt, ami 295 tonna aranynak felel meg és közel 50%-os növekedést jelent szeptember vége óta, emellett pedig a Bloomberg adatai szerint is rekordot döntött áprilisban a long pozíciók száma.

A Zhongcai Futures cég több mint 4 milliárd dollár értékű long pozíciót halmozott fel az SHFE arany határidős ügyleteiben, ami viszonyításképpen a kínai központi bank aranytartalékának több mint 2%-ának felel meg. Az SHFE-n egy csúcsnapon az arany kereskedési volumene meghaladta az 1,3 millió tételt, ami ötszöröse a tavalyi átlagnak. Ez magyarázatul szolgálhat az arany árának ebben a hónapban tapasztalt emelkedésére is.

John Reade, a World Gold Council vezető piaci stratégiája szerint ez azt jelzi, hogy az ázsiai spekulánsok meghatározó szerepet játszanak az aranypiac alakulásában. A sanghaji piacon megfigyelt aktivitás - különösen márciusban és áprilisban megduplázódott kereskedési volumen - rámutat arra, hogy a rali mögött részben a kínai befektetők állnak.

Az izraeli konfliktus októberi kirobbanása után az arany tovább erősítette biztonságos menedék státuszát, múlt héten pedig elérte a 2431 dolláros történelmi csúcsot is a sárga nemesfém jegyzése.

Az arany árfolyama idén 12%-os pluszban van, azt követően azonban, hogy múlt héten új történelmi csúcsra emelkedett a jegyzés, éles korrekció kezdődött.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Europai Parlament valasztas vita Maastricht