Előfizetői tartalom

Kockázatos játékba kezdett Macron, meginoghat a pénzügyi világ is

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök jelezte, hogy nyitott az Európai Unión belüli határokon átnyúló banki fúziók és felvásárlások erősítésére. Attól sem zárkózik el, hogy egy nagy francia bankot egy uniós rivális felvásároljon. Macron elképzelése szerint a mélyebb pénzügyi integráció és a gazdasági növekedés ösztönzése révén az EU egységesebb és erősebb gazdasági erővé válhat, amely képes felvenni a versenyt Kínával és az Egyesült Államokkal. A francia elnök ezzel leporolta a tőkepiaci unió tervét, amely egyelőre nagyon megosztja a tagállamokat.

A tőkepiaci unió (CMU) az Európai Unió egységes tőkepiacának létrehozására irányuló terv, amelynek célja a befektetések és megtakarítások áramlásának megkönnyítése. A CMU régóta tartó, a Római Szerződésben, a Maastrichti Szerződésben gyökerező törekvés, amelynek célja, hogy a vállalkozások számára több finanszírozási lehetőséget biztosítson alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés