Előfizetői tartalom

Betiltják a gázkazánokat az EU-ban: új programot követel a tagállamok fele

Portfolio
Közös állásfoglalásában 15 uniós ország szólította fel az Európai Bizottságot, hogy az energiafüggetlenség növelése és az éghajlati célok elérése érdekében helyezze előtérbe a fűtés és hűtés szén-dioxid-mentesítését. Az országok arra kérték a Bizottságot, hogy tegye közzé a hőszivattyúk támogatására vonatkozó cselekvési tervet, és vizsgálja felül a 2016-os uniós fűtési és hűtési stratégiát a közelgő 2040-es éghajlatvédelmi célokkal összhangban. Tavaly az Európai Bizottság már döntött arról, hogy betiltja az új olaj- és gázkazánok telepítését, helyette pedig a hőszivattyúk beépítését segíti.

„Egyértelműen szükség van a megújuló energiaforrásokban rejlő jelentős potenciál felszabadítására a fűtési és hűtési ágazat szén-dioxid-mentesítéséhez általánosságban, és különösen a távhőrendszerek esetében. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy a hűtési és a fűtési ágazat szén-dioxid-mentesítését egyaránt támogassuk. A meglévő rendszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés