Előfizetői tartalom

Megszületett a döntés: jöhet a keményebb határellenőrzés

MTI
Az Európai Unió Tanácsa aktualizálta a schengeni határellenőrzési kódexet, a módosított rendelet bevezeti annak lehetőségét, hogy a tagállamok népegészségügyi szükséghelyzet esetén korlátozzák a nem uniós állampolgárok belépését, illetve a határ menti térségben elfogott, ott illegálisan tartózkodó nem uniós állampolgárokat átadják annak a tagállamnak, ahonnan azok közvetlenül érkeztek.

Pénteken közreadott brüsszeli közleményében az uniós tanács közölte, nagyszabású népegészségügyi szükséghelyzet esetén az új szabályok lehetővé teszik, hogy a tagországok - tanácsi határozatot követően - harmonizált ideiglenes utazási korlátozásokat vezessenek be az EU külső határain. Az utazási korlátozások mellett tesztelést, karantént, önkéntes karantént...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés