Előfizetői tartalom

Újabb ukrajnai támogatásokat fúrt meg a magyar kormány blokkolása

Portfolio
A külügyminiszterek és a védelmi miniszterek a héten találkoznak, hogy megvitassák az Ukrajnának nyújtandó további katonai segélyek kérdését. Magas rangú tisztviselők azonban attól tartanak, hogy nem tudnak majd újabb csomagot nyújtani, mivel az Európai Békekeret (EPF) legutóbbi feltöltési kísérletét a magyar kormány blokkolta – értesült a Politico.

A diplomaták azt remélték, hogy az e heti találkozóra elkészül az új, 6,6 milliárd eurós csomag. Azonban ahogy az elmúlt csaknem egy évben mindig, a magyar kormány most is blokkolja az EPF keretében Ukrajnának küldött fegyverek után az adományozó tagállamoknak járó részleges visszatérítését. Az elmaradás mára 9 milliárd euróra nőtt a márciusi 8,3 milliárd euróról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés