Előfizetői tartalom

Von der Leyent becsalogatták a 22-es csapdájába

Portfolio
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke továbbra is a legesélyesebb jelölt arra, hogy az EP-választások után vezesse az uniós végrehajtó testületet. Azonban a mérsékelt jobb- és baloldali pártok egy része ellenzi, hogy a konzervatívabb jobboldali frakcióval keresse a kapcsolatot, miközben a jelenlegi szövetségesei – főként a liberálisok és a zöldek – jelentősen meggyengülhetnek a választásokon. Ha marad a jelenlegi partnereivel, nem lesz kellő támogatottsága, de őket elveszíti, ha kiegyezik a radikálisabb jobboldaliakkal.

A német balközép Szociáldemokrata Párt (SPD) vezető jelöltje, Katarina Barley kijelentette, hogy a szocialisták nem fogják támogatni Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki posztjára, ha a Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel szövetséges, az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció jobboldali képviselői is támogatják. A baloldali pártok egyre jobban aggódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés