Előfizetői tartalom

Döntött az EU: elkezdik az olaj- és gázimport korlátozását

Portfolio
Az Európai Unió új törvényt fogadott el az olaj- és gázimportból származó metánkibocsátás 2030-tól kezdődő korlátozásáról. A jogszabály célja, hogy nyomást gyakoroljon a nemzetközi szállítókra, hogy csökkentsék a földgáz fő összetevőjének számító, erős üvegházhatású gáz szivárgását, amely a szén-dioxid után a második legjelentősebb éghajlatváltozást okozó anyag.

Az új szabályozás – amelyet az uniós miniszterek hétfőn hagytak jóvá – „maximális metánintenzitási értékeket” ír elő az európai piacon forgalomba hozott fosszilis tüzelőanyagokra. Az Európai Bizottság 2030-ig tervezi meg a pontos metánhatárértékeket. A határértéket túllépő olaj- és gázimportőrök pénzbüntetésre és egyéb szankciókra számíthatnak – írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés