Előfizetői tartalom

Hatalmas hidrogén projektre bólintott rá Brüsszel

Portfolio
Az Európai Bizottság kedden jóváhagyta állami támogatási szempontból azt, hogy hét tagállam összefogásával létrejöjjön egy hatalmas hidrogén projekt 1,4 milliárd eurós állami forrással, amely további 3,3 milliárd eurónyi magánforrást fog mozgósítani - derült ki a brüsszeli testület közleményéből. A Bizottság ma egy másik közös érdekű projektet is elfogadott az egészségügyi területén, amelyben Magyarország is érintett, erről itt írtunk külön.

Az Európai Bizottság az uniós állami támogatási szabályok értelmében jóváhagyta a negyedik közös európai érdeket szolgáló fontos projektet (IPCEI), amely a hidrogén-értékláncban a kutatást, az innovációt és az első ipari alkalmazást támogatja - derült ki a brüsszeli közleményből. A projekt hozzájárul ahhoz az uniós célkitűzéshez, hogy a mobilitási és közlekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés