Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb szeletet harap ki Kína az EU-s autópiacból

Portfolio
A kínai gyártmányú elektromos járművek (EV) regisztrációi Európában 23%-kal nőttek január és 2024 áprilisa között a tavalyi év azonos időszakához képest. A Schmidt Automotive Research szerint minden ötödik újonnan behozott EV-ből egy már kínai gyártmányú volt Nyugat-Európában – beleértve az Egyesült Királyságot is – írja a Financial Times. Hamarosan az Európai Unió büntetővámokkal sújthatja az ázsiai országból érkező e-autós importot, a döntés június 10-én várható.

A nagy márkák továbbra is Kínában gyártják az elektromos járműveket, mivel itt van a legjobb lehetőségük arra, hogy az elektromos járműveken nyereséget érjenek el. A kínai exportőrök számára az EU vált a legkedveltebb piaccá, mivel egyelőre csak egy 10%-os vám érvényes a Kínából behozott járművekre, míg az USA a múlt hónapban 100%-os vámot vetett ki. Brüsszel hamarosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés