Előfizetői tartalom

Draghi sokkoló bejelentése: Európának drasztikus lépéseket kell tennie

Portfolio
Mario Draghi volt olasz miniszterelnök sürgette az Európai Uniót, hogy aktívabban védje gazdasági érdekeit az olyan országokkal szemben, mint Kína, amelyek „tisztességtelen előnyökkel” rendelkeznek. Egy Spanyolországban tartott beszédében Draghi azt javasolta, hogy az EU-nak készen kell állnia arra, hogy több vámot és támogatást alkalmazzon jólétének védelme érdekében – írja a Financial Times.

Draghi megjegyzései alig néhány nappal azután hangzottak el, hogy az EU bejelentette a kínai elektromos járművek behozatalára kivetett vámok erőteljes emelését, amit néhány EU-tag, köztük Németország és Magyarország is ellenzett. Az Európai Központi Bank korábbi elnökét az Európai Bizottság azzal bízta meg, hogy készítsen jelentést arról, hogy az EU miként tudná kezelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés