Előfizetői tartalom

Dízeles és benzines autók betiltása: gyomrost kaphatnak az EU-s tervek

Portfolio
Az Európai Néppárt (EPP) azt tervezi, hogy a július 2-5. között a portugáliai Cascaisban megrendezendő találkozóján megpróbálja megfúrni a belső égésű motorral hajtott személygépkocsik eladásának 2035-től induló uniós de facto tilalmát. Az Európai Néppárt, amely az európai választásokon a legtöbb mandátumot szerezte meg, a gépkocsik CO2-szabványainak felülvizsgálatát tűzte ki célul, és olyan lehetőségeket kíván megvizsgálni, amelyek lehetővé tennék a szintetikus, klímasemleges üzemanyagok használatának engedélyezését – tudta meg az Euractiv.

A jelenlegi uniós CO2-szabványok értelmében 2035-ig 100%-kal csökkenteni kell a kipufogógáz-kibocsátást, ami gyakorlatilag betiltja az új, belső égésű motorral hajtott személygépkocsik eladását. Az Európai Bizottság és Volker Wissing német közlekedési miniszter közötti megállapodás azonban új jogi kategóriát hozhat létre a csak e-üzemanyaggal működő autók számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés