Előfizetői tartalom

Egyre szorultabb helyzetben Ursula von der Leyen

Portfolio
Ursula von der Leyen egyre nehezebben biztosítja magának a kellő támogatottságot, hogy másodjára is az Európai Bizottság elnöke lehessen. A reményei szerint őt támogató három párt egyike, a Renew Europe sorra veszíti el képviselői helyeit az Európai Parlamentben. A liberálisok 102 helyről mindössze 74-re zuhantak, és a kemény jobboldali Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) megelőzték őket, így már a harmadik legnagyobb frakcióvá léptek elő – számolt be a Politico.

Jacob Moroza-Rasmussen, az ALDE páneurópai liberális párt korábbi főtitkára szerint az egyszerű matematika miatt von der Leyen újraválasztási esélye egyre kisebbek. Már öt éve is csak 9 szavazattal választották meg az Európai Bizottság elnökévé, mostanra viszont továbbcsökkent az őt támogatók köre. A cseh populista Andrej Babiš meglepő döntése, hogy hét EP-képviselőjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés