Előfizetői tartalom

Illegális bevándorlás: döntött az EU a szerb határvédelem megerősítéséről

Portfolio
Az Európai Unió és Szerbia megállapodást kötött a migrációs és határigazgatási együttműködés megerősítéséről. A megállapodás, amelyet Ylva Johansson belügyi biztos és Ivica Dačić szerb belügyminiszter-helyettes és belügyminiszter írt alá Belgrádban, lehetővé teszi az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) és Szerbia közötti fokozott együttműködést.

Az Európai Bizottság által 2022 decemberében előterjesztett, a Nyugat-Balkánra vonatkozó uniós cselekvési terv egy újabb eredményeként az EU megállapodást kötött a migrációs és határigazgatási együttműködés megerősítéséről Szerbiával. A lépés hozzájárul az illegális bevándorlók számának csökkentéséhez és a biztonság fokozásához a régióban – derül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés