Előfizetői tartalom

Hamar véget érhet az olcsó vásárolgatás, a Temun verhetik el a port

A kínai e-kereskedelmi óriások gyorsan meghódították a nyugati piacokat, a leglátványosabb pedig az alacsony árairól ismertté vált Temu térnyerése. A vállalat terjeszkedése komoly aggodalmat keltett az Európai Bizottságban is, amely versenyjogi vizsgálatok elindítását fontolgatja, mivel a gyanú szerint mesterségesen alacsony tartott árakkal és az uniós vámmentességi küszöb kijátszásával szereznek piaci előnyt, veszélyeztetve ezzel az EU gazdasági érdekeit és a helyi kiskereskedők működését. A vásárlók számára ez drágább termékeket jelenthet a jövőben, de hosszú távon a piacok igazságosabbá válása és a termékbiztonság javítása a cél, járulékos kedvezményként pedig a légiforgalmi káosz is enyhülhet.

Az elmúlt egy évben gyakorlatilag nem létezhet olyan magyar internetfelhasználó, aki vagy a közösségi médiában, vagy a keresőoldalak hirdetései között ne futott volna bele legalább egyszer a Temu kínai e-kereskedelmi platform hirdetéseibe. Aki pedig akár egyetlen alkalommal is vásárolt az oldalról, az hírlevelek, vagy e-mailes hirdetések formájában minden nap találkozhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés