Előfizetői tartalom

Elmagyarázták, miért buknának a magyarok fejenként 24 ezer forintnyi EU-pénzt

Portfolio
Hozzá kell nyúlni egy 20 éve változatlan forráselosztási képlethez és közben figyelembe kell venni, hogy az Európai Unió számos országában jelentős negatív gazdasági és társadalmi folyamatok történtek, miközben Magyarország szépen fejlődött - lényegében ezekkel indokolta egy mai előadásában egy vezető brüsszeli döntéshozó azt, hogy miért bukna fejenként 75 eurót, mintegy 24 ezer forintot Magyarország 2020 után a felzárkóztatási uniós pénzekből a mostani ciklushoz képest fix áron. Jó hír, hogy Marc Lemaître, az Európai Bizottság regionális és várospolitikáért felelős főigazgatóságának (DG REGIO) főigazgatója szerint a következő időszak tárgyalásain van esély arra, ennél azért kicsit kevesebb lesz a forrásvesztés Magyarország számára és főként az agrárkasszánál vázolt jelentős forrásvágásnál lesz kisebb a végső kimenetel. Arra, hogy Pest megye a közigazgatási szétválasztás után végülis mire számíthat az EU-pénzek terén, csak 2020-ban dőlhet el.

Az Európai Bizottság által május végén közzétett, a 2021-2027-es kohéziós politikai forrásokkal kapcsolatos, javaslat hátteréről és részleteiről tartottak előadást ma Budapesten a Bizottság vezető döntéshozói, Marc Lemaître, a regionális és várospolitikáért felelős főigazgatóság (DG REGIO) főigazgatója és Andriana Sukova, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés