Előfizetői tartalom

Három rossz hír szivárgott ki Brüsszelből Magyarország számára

Portfolio
Legalább 6-6, de akár 10-10%-kal is csökkentik a következő uniós költségvetésben a kohéziós és agrártámogatási kassza méretét, előbbinél a pénzelosztás szabályait is jócskán átszabják a dél-európai államok előnyére és közben a jogállamiság, azaz a független bírósági működés, is alapfeltétel lesz a pénzek lehívhatóságához - derül ki a Bruxinfo körképéből. Az Európai Bizottság jövő szerdán teszi közzé a költségvetési javaslatot, majd rá néhány hétre sorozatban a részletszabályokat, de a lap szerint annyira azért nem jár majd rosszul Magyarország a 2021-2027-es időszakban, hogy az EU-kassza nettó befizetőjévé váljon. A Portfolio durva becslései is efelé mutatnak, de mégis nagyon kedvezőtlen kép rajzolódik ki.

A cikk főbb információi: A Közös Agrárpolitikára (KAP) és a kohéziós politikára fordított uniós kiadások minimum 6, maximum 10 százalékos csökkentését javasolhatja 2020 után az Európai Bizottság (utóbbi mérték összhangban lenne azzal a tervvel, hogy a két kassza együttes mérete a büdzsé főösszegéből a mostani 73%-ról 60% körülre csökkenjen - a szerk.) Ahhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés