Visszavontak egy többmilliárdos munkaerőpiaci EU-s pályázatot

2018. február 10. 06:51    
nyomtatás
 
Szűkszavú közlemény jelent meg a minap a hivatalos uniós pályázati oldalon, amely arról tájékoztatott, hogy visszavonták a "Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése helyi eszközökkel" című felhívást. Az EFOP-1.1.7-17 kódszámú pályázatot tavaly márciusban hirdették meg 6 milliárd forintos kerettel és azt tervezték, hogy 60-200 darab projektet támogatnak majd belőle 30-100 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatással.


A visszavonásról szóló indoklás első ránézésre furcsa, hiszen mindössze az 1037/2016. (II.9.) kormányhatározatra hivatkozik, márpedig a pályázatot is éppen erre a kormányhatározatra hivatkozták hirdették meg. Az ellentmondást az oldja fel, hogy a jogszabály az Emberi Erőforrás Operatív Program éves pályázati menetrendjére hivatkozik, márpedig ennek legutóbbi frissítésekor (tavaly november eleji dátummal, de karácsony előtti közzététellel) már kihagyták ezt a pályázatot a menetrendből. Ebből tehát már sejteni lehetett, hogy ezt a pályázatot törölni fogják, most pedig ez meg is történt.

A pályázat egyébként a kevésbé fejlett régiókban székhellyel vagy telephellyel
rendelkező nonprofit szervezeteknek adott volna támogatást a hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése érdekében. A cél az volt, hogy a szervezetek a projektjük megvalósításával járulnak hozzá a foglalkoztatás területi különbségeinek csökkentéséhez, valamint a társadalmi felzárkózás folyamatához, a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piaci helyzetének javításával.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium