Előfizetői tartalom

Erős figyelmeztetést kaptak a britek, ami Magyarországnak is jó

Weinhardt Attila, Pozsony
Az Európai Unió közös piacához való hozzáférésnek megvan az ára, amit az is mutat, hogy a piachoz teljesen hozzáférő Norvégia több pénzt fizet be egy főre vetítve az EU közös kasszájába, mint a britek - ezzel az erős üzenettel reagált egy mai pozsonyi konferencián az Európai Bizottság alelnöke arra a kérdésre, hogy tényleg várható-e a 2020 utáni EU-források jelentős csökkenése. Az EU-brit tárgyalások keretét tehát még erősebben kijelölte Brüsszel: ha hozzá akarnak férni a britek a rajtuk kívül közel 450 millió fős közös piachoz, akkor az anyagiakhoz továbbra is hozzá kell járulniuk. Ez Magyarországnak is egyértelműen kedvező lenne, igaz a Régiók Bizottságának elnöke még ezt megelőzően arra figyelmeztetett: jóval kevesebb lesz az elérhető fejlesztési forrás 2020 után.

Ma és holnap rendezik a szlovák EU-elnökség keretében a Régiók Bizottságának (CoR) 7. csúcstalálkozóját Pozsonyban és a nyitó sajtótájékoztatón a Brexit miatt rögtön az egyik legkényesebb kérdést tette fel egy lengyel újságíró. Nem véletlenül tette ezt fel, hiszen Markku Markkula, a CoR elnöke azt vázolta: 2020 után kevesebb lesz az elérhető fejlesztési források...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés