Előfizetői tartalom

Végignézi Brüsszel, hogy eltérítjük az energiahatékonysági pénzeket (2.)

Portfolio
Egyértelműen benne van a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) Brüsszel által is elfogadott verziójában az, hogy 2023-ig bő 50 ezer lakossági ingatlanon tervezünk energiahatékonysági felújítást, de menetközben nincs jogi eszköze az Európai Bizottságnak az ettől való esetleges eltérés megakadályozására - többek között ez derül ki abból a keddi levélből, amelyet Corina Cretu írt Jávor Benedeknek. Az Európai Bizottság regionális támogatásokért felelős biztosa lényegében elismerte, hogy bár nem tetszik a Bizottságnak, hogy a magyar hatóságok a lakosság helyett állami ingatlanokra szánják a vissza nem térítendő uniós támogatást, de nem tudja kikényszeríteni a vállalt indikátor elérését, és a Népszabadság cikkével ellentétben szó sincs arról, hogy emiatt vissza kellene támogatást fizetnünk.

A Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti képviselője még tavaly november 5-én küldött írásos kérdéseket Corina Cretunak, amelyre a biztos asszony január 26-án, azaz tegnap küldött rövid, négy pontból álló választ (a kérdések itt olvashatók, a válasz a felület jobb felső sarkában az Answers gombra kattintva érhető el). A válasz lényege, hogy a KEHOP-ban világosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés