Üzlet

Új üzletágat indít a BChem

Portfolio
Tovább kívánja függetleníteni magát a vegyipari ciklustól a BorsodChem, s ennek érdekében új, meg nem nevezett üzletágat kíván létrehozni.

Várhatóan az év első felében válik publikussá, hogy mi a most még titokban tartott új üzletág. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy a cég legkorszerűbbnek számító termékéhez (MDI) hasonló lesz. A beruházás valószínűleg még az idén megkezdődik és 2001-ben fejeződhet be. Az idei 12 mrd Ft-os beruházási terv 2000-ben és 2001-ben évi 20 mrd Ft-ra növekszik, s ennek fedezete a társaság jelentős készpénzállománya mellett hitel, vagy átváltoztatható kötvény kibocsátása lehet. Az új termék évi 20 mrd Ft árbevételt jelenthet a cégnek 20% feletti árbevétel-arányos nyereséggel. A társaság a tavalyi 70.2 mrd Ft-os árbevétele a tervek szerint 2002-ben eléri a 120 mrd Ft-ot.

A társaság vezetése elképzelhetőnek tartja, hogy újrakezdik a tárgyalásokat a horvát hatóságokkal az Adriavinil PVC gyárról. A román Chimkomplex klórgyárral kapcsolatban április 25-ig várható a döntés.

Vaszily Miklós az IE-New York Bróker vezető elemzője szerint az új termék a TDI lesz, amely eggyel korábbi fejlesztés az MDI-nél, de gyártása összetettebb annál. Véleménye szerint a bejelentés mindenképpen pozitív hírnek számít, bár nagy meglepetést nem okozott. A lépés egyértelműen illeszkedik a társaság stratégiájához, hogy minél kevésbé függjön a vegyipari ciklustól.
Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén
opel gyar motorgyartas szentgotthard autoipar
City of Tomorrow Malmö
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1075371874