Üzlet

Új üzletágat indít a BChem

Portfolio
Tovább kívánja függetleníteni magát a vegyipari ciklustól a BorsodChem, s ennek érdekében új, meg nem nevezett üzletágat kíván létrehozni.

Várhatóan az év első felében válik publikussá, hogy mi a most még titokban tartott új üzletág. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy a cég legkorszerűbbnek számító termékéhez (MDI) hasonló lesz. A beruházás valószínűleg még az idén megkezdődik és 2001-ben fejeződhet be. Az idei 12 mrd Ft-os beruházási terv 2000-ben és 2001-ben évi 20 mrd Ft-ra növekszik, s ennek fedezete a társaság jelentős készpénzállománya mellett hitel, vagy átváltoztatható kötvény kibocsátása lehet. Az új termék évi 20 mrd Ft árbevételt jelenthet a cégnek 20% feletti árbevétel-arányos nyereséggel. A társaság a tavalyi 70.2 mrd Ft-os árbevétele a tervek szerint 2002-ben eléri a 120 mrd Ft-ot.

A társaság vezetése elképzelhetőnek tartja, hogy újrakezdik a tárgyalásokat a horvát hatóságokkal az Adriavinil PVC gyárról. A román Chimkomplex klórgyárral kapcsolatban április 25-ig várható a döntés.

Vaszily Miklós az IE-New York Bróker vezető elemzője szerint az új termék a TDI lesz, amely eggyel korábbi fejlesztés az MDI-nél, de gyártása összetettebb annál. Véleménye szerint a bejelentés mindenképpen pozitív hírnek számít, bár nagy meglepetést nem okozott. A lépés egyértelműen illeszkedik a társaság stratégiájához, hogy minél kevésbé függjön a vegyipari ciklustól.
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
wall street_getty