FONTOS Átadták a Mol gigaberuházását - Itt vannak a legfontosabb részletek!
 
Előfizetői tartalom

Mezőgép: szerződésállomány és árfolyam

Portfolio
A magyar gépipari trió legkisebb tagja az elmúlt év során a Rába jelentős átszervezései és a NABI compo busz projectje mellett háttérbe szorulva kikerült a befektetők látószögéből, melyet az is elősegített, hogy az eredmények folyamatosan alulmúlták a piaci várakozásokat. A társaság rendelésállománya, valamint a remények szerint a közeljövőben aláírandó szerződések jelentős árbevétel felfutást ígérnek a következő évekre. Írásunk célja annak vizsgálata, hogy ezen szerződésállomány, illetve a hozzá kapcsolódó várható profitalakulás, melyet jelentős mértékben a Mezőgép saját előrejelzéseire támaszkodva mutatunk be, fundamentális oldalról milyen mértékben teszi reálisan árazottá a részvényt. Írásunkban röviden ismertetjük a Mezőgép újdonsült beszállítói kapcsolatát a győri Audival.

A Mezőgép eredményének hanyatlása a termékportfólióból adódóan egybeesik a világpiaci gabonaárak mélyrepülésének kezdetével és a közel egy időben jelentkező orosz pénzügyi válság kitörésével. Az 1998 harmadik negyedévében az értékesítésen belül még 71%-os súllyal rendelkező mezőgazdasági gépgyártás fedezeti szintje akár akár az 50%-os mértéket is elérte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés