Előfizetői tartalom

Külföldi részvényügyletek elszámolási háttere (Graphisoft és GDR)

Portfolio
A Graphisoft részvény közelgő BÉT-re történő bevezetésének apropójából számtalan befektető érdeklődik afelől, hogy a külhoni piacokon megvásárolt értékpapírokat milyen folyamatok után adhatja el a hazai börzén. Cikkünkben leegyszerűsítve, a túlzottan mélyrenyúló elszámolási kérdések mellőzésével kívánjuk bemutatni az ügyletek időigényét (a hazai és külföldi elszámolási ciklusok figyelembevételével) és költségvonzatát (megbízási díj, pénzátutalás költsége, adóvonzat, valamint vételi és eladási devizaárfolyam különbségéből adódó költségek).

A cikk Selmeczi Gábor, az IE-New York Bróker Rt. fejlesztési igazgatójának szakmai támogatásával készült. GraphisoftA Graphisoft, hollandiai bejegyzéséből adódóan, valamint a tulajdonosok által megcélzott befektetői kör lehetővé tette, hogy a külföldi részvénypiacokon forgó magyar értékpapírokkal ellentétben ne GDR, hanem részvény formájában kerüljön bevezetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés