Előfizetői tartalom

Nem markolt nagyot a Rába

Portfolio
Május 2-án hirdette ki a Volán Egyesülés a központi költségvetésből támogatott buszbeszerzésre kiírt tender eredményét. A specifikációs tárgyalások lezárulása után ma már az is tudható, hogy nem a Volán megrendelései fogják a pozitív tartományba lendíteni a Rába Jármű Kft. idei eredményét. A Rába által szállított buszok száma drasztikusan csökkent, míg 1999-ben 105 buszból még 29-et a Rába szállíthatott, 2001-ben 99-ből csupán 2 busz kerülhet ki a Rába üzeméből. Tekintettel arra, hogy a Volán beszerzésekből származó bevétel nagyságrendje eltörpül konszolidált szinten, negatív piaci reakcióra nem számítunk, mindazonáltal a Jármű Kft. helyzetének mielőbbi stratégiai rendezésének kényszerére mutatnak rá a Volán csökkenő megrendelései is.

Reisz György, a Volán Egyesülés műszaki igazgatója a Portfolio.hu kérdésére elmondta, hogy a Rába 2001-ben 2 (azaz kettő), míg 2002-ben 1 (azaz egy) buszt szállít a Rába a központi költségvetésből támogatott Volán tender keretein belül. A megrendelt buszok darabszámát tekintve az Ikarus és az MAN, illetve az Ikarus Egyedi kapott értékelhető méretű megrendelést, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés