Előfizetői tartalom

Küszöbön a liberalizáció, mi lesz veled MATÁV?

Portfolio
Még pár hónap és Magyarországon is meg lehet tapasztalni a liberalizált távközlési piac gyönyöreit, lehet olcsón külföldre, vagy Szegedről Budapestre telefonálni, valamint több szolgáltató közül választani. Különösen sok embert izgat a Matáv jövője, mekkora lesz a piacvesztése, a liberalizáció mennyiben hat profitjára, hogyan állja meg helyét a tőkepiaci befektetők kritikus szeme előtt. A következő írásunk a teljesség igénye nélkül, mintegy rövid eszmefuttatásként azt próbáljuk meg feltárni, hogyan érintheti a sok területen eddig kizárólagos szolgáltatót, a Matávot.

Bizonyára mindenki olvasott hosszú véleményeket a liberalizáció előnyeiről, a Deutsche Telekom fokozatosan lezajlódott térvesztéséről és a Matáv szomorú sorsáról, de mielőtt még bárki temetni kezdené a helyi óriást, pár dolgot szeretnénk megjegyezni védelmében. A nyugat-európai liberalizáció más piaci körülmények között, más tőkepiaci hangulatban,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés