Előfizetői tartalom

Rába: november 30-ig felszáll a köd

Portfolio
Steiner Lászlóval, a Rába áprilisban kinevezett vezérigazgatójával folytattunk egy átfogó beszélgetést, melynek célja az új vezetés által kidolgozott célok részleteinek és megvalósítási szándékának megismerése volt. Az interjúból némi bepillantást kaphatnak az olvasók, mire alapozza a Rába a sokak által ambiciózusnak tartott 150 mrd Ft-os árbevételi tervét öt év múlva. Mint az elmondottakból kiderül folyamatban lévő tárgyalások állnak a hátterben, nem pusztán az elvileg megszerezhető piacokon elért esetleges jövőbeli sikerek. A futómű és az alkatrész üzletág eredményességének jövőbeli alakulása szempontjából a vezérigazgató szavai mögött az a vélemény húzódik meg, hogy a növekedés volumendinamikából származhat, a költségelőnyök tetemes részét fel kell áldozni új piacok megszerzésénél és a régiek megtartásánál.

Portfolio.hu Jellemzően minden vállalati stratégia fókuszában a növekedés áll és ebből adódóan ez a tényező a legkényesebb pont. Az augusztusban ismertetett célok szerint a Rába nagyságrendileg a jelenlegi éves árbevétellel megegyező (58-60 mrd Ft) bevételt remél akvizíciók és projectek révén realizálni. Ezek igen grandiózus tervek, a részletekről kaphatunk-e további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés